Белгия забрани екскурзиите до София и северното Черноморие

Всички българи, пристигащи в Белгия от Североизточния и Югоизточния района на България подлежат на задължителна карантина

Белгия забрани екскурзиите до София и северното Черноморие

Снимка: БТА

1008 ~ 1 мин. четене

Белгия забрани туристическите пътувания до градовете в България, които се намират в Североизточния и Югозападния район на страната, става ясно от съобщение на Министерството на външните работи. Градовете, които са част от тези райони са София, Кюстендил, Благоевград, Перник, както и област Варна, Добрич, Търговище и Шумен.

Новите правила са в сила 1 август и важат за несъществени пътувания, каквито са туристическите.

Градовете в България вече се намира в така неречените „оранжева“ и „червена“ зона на Белгия. В „оранжевата зона“ попадат централната част на Северна България, както и югоизточния и южния централен район. В тях пътуванията следва да се извършват при повишено внимание, съобщават белгийските власти.

„Червената зона“ включва Североизточен и Югозападен район, в които влизат София и северното Черноморие. За нея пътуванията на белгийски граждани не са разрешени или възможни, посочва МВнР. Всички български граждани, които пътуват до Белгия от тази зона, подлежат на задължителна карантина и PCR- тест.

Подкрепи Economic.bg