Белгийската Ceres Pharma разширява бизнеса си в България

Тя придоби компания с 90 служители и оборот за над 9 млн. евро

Белгийската Ceres Pharma разширява бизнеса си в България

Снимка: Unsplash

1952 ~ 1 мин. четене
Антония Симова Автор: Антония Симова

Базираната в Белгия фармацевтична компания Ceres Pharma разширява бизнеса си в България и се превръща в новия официален вносител и разпространител за страната на продуктите на ABO Pharma. Това се случва с придобиването на досегашния вносител „Техноком Трейд“ ООД като част от разширяването на бизнеса в Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Цената на сделката не се съобщава, а смяната на собствеността вече е отразена в Търговския регистър.

Освен като вносител на хранителните добавки на ABO Pharma, „Техноком Трейд“ се занимава и с доставка на медицинска апаратура и консумативи за болничния сектор в България още от средата на 80-те години.

Според съобщението на новия собственик всички марки, продавани под името Ceres в България, вече ще носят марката ABO Pharma. Основателите на „Техноком Трейд“ Антон Григоров и Гавраил Гавраилов ще останат част от мениджмънта на компанията.

В България вносителят на продуктите на ABO Pharma има около 90 служители и генерира оборот от 9.4 млн. евро през 2020 г.

Новата сделка идва година след като Ceres Pharma придоби румънската Viva Pharma. През 2018 г. базираната в Белгия компания добави в портфолиото си Ceumed, която е активна на няколко пазара в Югоизточна Европа, включително България, Сърбия и Румъния. Тя е специализирана в производството на медицински изделия, разработени с грижа за детското и бебешко здраве.

Коментари: 0