Безопасните хотели и ресторанти ще получават печат от Ангелкова

Според министъра на туризма специалният знак ще стимулира местата за настаняване да са стриктни при мерките за безопасност

Безопасните хотели и ресторанти ще получават печат от Ангелкова

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков

Всички места за настаняване и ресторанти, които спазват стриктно противоепидемичните мерки за безопасност, ще получават специален печат от Министерството на туризма. Това стана ясно от думите на ресорния министър Николина Ангелкова, която се срещна с представители на туристическия бранш в Поморие.

„Това е инициатива, която е свързана с предоставянето на специален печат, който Министерството на туризма ще дава на местата за хранене и настаняване, които спазват указанията за безопасност. По този начин мястото ще бъде обявено като сигурно и ще указва, че безопасността в него е гарантирана. Така ще можем да подпомогнем взаимните си усилия в тази насока“, заяви министърът, цитирана от „Фокус“. Въпросният знак ще се получава без допълнителни такси.

Ангелкова уточни, че над 249 000 туристи са отседнали в местата за настаняване в страната от 1 юни до 1 юли, като заяви, че само в община Поморие почиващите са над 4740, от тях чуждестранните са доста по-малко – 340.

Министърът коментира и появилите се в последните дни снимки в социалните мрежи на касови бележки от плажните заведения по Черноморието, от които се вижда, че голяма част от услугите се предлагат на завишени цени. „Ако има нелоялна практика, напомням, че органът, който отговаря за това, е Комисията за защита на потребителите. Мисля, че всеки един от Вас е достатъчно отговорен. Не е редно всички лоялни предприятия да страдат, на фона на около десетина негативни примери. Много е важно всеки един да прецени как да привлича туристите, особено когато говорим за цени на услуги“, посочи министър Ангелкова.

Коментари: 0