Безплатно внедряване на Microsoft Office за малките и средни фирми у нас

Програмата „Модерен бизнес” създава нови възможности за българския бизнес

Безплатно внедряване на Microsoft Office за малките и средни фирми у нас

Снимка: Стоян Йотов

3854 ~ 2 мин. четене
Автор: Илия Лазаров

Малките и средни фирми в България вече ще могат да използват безплатно внедрен Microsoft Office. Това ще се случи благодарение на новата програма „Модерният бизнес”, разработена от Майкрософт България и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП).

Новата инициатива бе представена от министъра на икономиката Божидар Лукарски, изпълнителният директор на ИАНМСП Мариета Захариева и изпълнителният директор на Майкрософт България Петър Иванов, предаде репортер на Economic.bg.

Програмата осигурява напълно безплатен достъп до платформата на Microsoft Office 365 на малките и средни фирми, като е включено и безплатно обучение на служителите за по-ефективна работа с нея. Предвижда се и профилирано обучение по управленски умения, разширяване на бизнеса, дигитален маркетинг.

Целта е по-добро управление на бизнеса, автоматизиране и оптимизиране на процесите, по-ефективна и високопродуктивна дейност на малките и средни фирми. Всичко това ще ги направи по-конкурентноспособни и по-гъвкави и ще доведе до ускорено развитие на българската икономика. 

В рамките на следващия месец Агенцията организира срещи с малкия и среден бизнес в 6 големи български града – София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Русе, за да ги запознае с новата инициатива.

„В непрекъснато променящата се бизнес среда, IT иновациите помагат на МСП да се развиват, да имат по-лесен достъп до нови клиенти и да разширяват бизнеса си в нови територии, вкл. и извън България”, заяви Мариета Захариева, изпълнителен директор на ИАНМСП.

Според нея сигурността и навременните анализи на данни ще повишат ефективността на малките и средни фирми.    

МСП ще могат да заявят интерес към програмата чрез сайта на Агенцията или на www.moderenbiznes.bg (който предстои да бъде активиран) до 30 юни 2016 г. На портала те ще могат да получат индивидуално предложение спрямо нуждите си, както и да намерят списък с партньори на Microsoft, които работят по програмата.        

Подкрепи Economic.bg