Биоземеделец №1 в света ще обучава български фермери

Джоел Салатин ще разкаже на колегите си как да направят фермата си успешна

Биоземеделец №1 в света ще обучава български фермери

През есента най-известният американски фермер Джоел Салатин ще пристигне за първи път у нас за среща с българската публика, сред която има и последователи на методите му в земеделието. Салатин е създателят на прочутата ферма Полифейс във Вирджиния, САЩ, която снабдява с чиста храна 4000 фамилии, 10 магазина и 50 ресторанта.

 Салатин ще направи майсторски клас в Сандански за начинаещи и действащи фермери и собственици на земя и две лекции за всички, за които е важно да знаят откъде идва храната им, кой я произвежда и как да я приготвят сами. Фермерът ще отговори на въпросите как да направим стопанството си печелившо, успешно, морално и чисто.

Програмата на Салатин в България включва майсторски клас в Сандански за начинаещи и действащи фермери и собственици на земя, както и лекция в София за всички, за които е важно да знаят откъде идва храната им, кой я произвежда и как да я приготвят сами.

В Сандански американецът ще сподели какво трябва да се знае през първите пет години и как се създава, бюджетира и дизайнира фермата. Ще покаже как могат да се интегрират различните животински системи за максимален ефект, плодородие и добиви и как се компостира във фермата. Салатин ще даде и ценни съвети за маркетинг, създаване на кооперативи и изграждане на успешна клиентска мрежа, както и за развитието на човешкия потенциал във фермата.

Лекцията в София е за всички с въпроси към гуруто на свободните земеделци по света и владетел на техниките за възстановяващо се земеделие.

Коментари: 0