Bitcoin cash преживя най-лудата си нощ

За кратко криптовалутата достигна 2500 долара за брой

Bitcoin cash преживя най-лудата си нощ
Георги Желязков Автор: Георги Желязков
Bitcoin cash преживя най-лудата си нощ. В събота срещу неделя криптовалутата, която се появи след разделянето на bitcoin през август 2017 г., поскъпна с над 100%, достигайки за кратко 2500 долара за брой. И поне за няколко часа bitcoin cash надмина конкурента еthereum по пазарна капитализация, която в пиковия момент на цената е надхвърлила 40 млрд. долара.

Корекцията при цената на bitcoin cash последва бързо – само 30 мин след постигането на абсолютния рекорд, тя пада до около 1500 долара за брой, а в понеделник сутринта цената е вече около 1200 долара за брой. Последните данни за пазарната капитализация показват, че тя е малко над 21 млрд. долара, с което еthereum отново е на второ място с около 30 млрд. долара.

Нарастването на bitcoin cash изглежда се е случило за сметка на bitcoin, който в неделя поевтиня до 5500 долара за брой, а сега е около 6300 долара за брой. За сравнение, криптовалутата бе достигнала рекорд от 7800 долара в сряда.

А цялото представяне се дължи на решението на разработчиците, известни като групата Segwit2X, да се откажат от ново разцепване на bitcoin, след което трябваше да се появи bitcoin gold.

Segwit2X искаха размерът на блоковете да бъде от блокчейна да бъдат увеличени, така че да се обработват повече трансакции и по-бързо. Поддръжниците на тази идея смятат, че това ще помогне на криптовалутата да се разпространи по-бързо, защото би станала по-масова.

Експерти от Cryptocurrency съобщиха пред Business Insider, че поддръжниците на Segwit2X вероятно ще заложат на bitcoin cash, който също бе създаден като опит да се разпространява по-лесно.

„Когато се вгледате в тенденциите, изглежда, че много поддръжници на Segwit2X са се прехвърлили към bitcoin cash", каза Абишек Пито, главен изпълнителен директор на Nucleus Vision, пред Business Insider.
Коментари: 0