Биткойн потъна след удара срещу най-голямата южнокорейска борса

Криптовалутата поевтиня с 4%, като за пореден път не може да постигне устойчивост на цената над 12 000 долара

Биткойн потъна след удара срещу най-голямата южнокорейска борса

Снимка: Pixabay

Цената на биткойн падна с 4%, след като по-рано излезе информация, че властите на Южна Корея са обискирали Bithumb, една от най-големите борси за криптовалута в страната по обем на търговията. По данни на CoinDesk цената на криптовалутата към момента е 11 318 долара за брой, като само в рамките на минути след информацията за обиска тя се срина с 400 долара.

През последните пет седмици биткойнът не успява да се задържи устойчиво над 12 000 долара за брой. Четири пъти беше преминавана тази граница, но винаги се връщаше под нея.

Биткойнът е развил относително силна отрицателна корелация спрямо долара през последните няколко седмици, а предвид засилващите се позиции на зелените пари, може да се очаква допълнително поевтинявана на криптовалутата.

Доларовият индекс, който проследява стойността на валутния курс спрямо други основни валути, сега е близо 92.50, след като във вторник достигна 29-месечно дъно при 91.75.

„Коригиращият натиск дава на зелените пари отсрочка“, според Марк Чандлър, бивш главен валутен стратег на гигантската британска банка HSBC.

Коментари: 0