Бивш вицепримиер на Великобритания влиза в редиците на Facebook

Ник Клег ще оглави звеното за обществени дела и комуникации

Бивш вицепримиер на Великобритания влиза в редиците на Facebook

Снимка: БТА

Facebook е наела бившия вицепремиер на Великобритания Ник Клег, съобщава BBC. Той ще оглави звеното по обществени дела и комуникации в социалната мрежа. 51-годишният политик бе лидер на либералните демократи, като през 2010 г. формира коалиционно правителство с Дейвид Камерън и консерваторите. 

Той влиза в редиците на най-голямата социална мрежа в света на фона на засиления контрол над нея и дебнещите заплахи от затягане на регулациите. Положението за Facebook се усложни още през миналата година, когато се появиха доказателства за руска намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г., послужила си с платформата, за да разпространява фалшиви новини. 

През тази година пък избухна скандалът с Cambridge Analytica, а в края на септември бе съобщено и за най-голямата хакерска атака в социалната мрежа. 

През последната година Facebook се раздели с не един от водещите мениджъри. 

Сега Клег влиза в компанията на длъжността вицепрезидент по обществени дела и комуникации в социалната мрежа. Той ще започне работа още този понеделник, като по-късно ще се премести в седалището на Facebook в Калифорния. 
Коментари: 0