Бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов напуска ГЕРБ

Той не посочва причина за решението си, но го определя като „честно“

Бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов напуска ГЕРБ

Снимка: Economic.bg/Архив

Атанас Камбитов, два мандата кмет на Благоевград от ГЕРБ, напуска партията. Това обяви самият той през профила си във Facebook.

Днес прекратих членството си в ПП ГЕРБ. Решение, тежко и трудно, заради миналото и емоцията ГЕРБ, но решение осъзнато и аргументирано, заради настоящето. Решение, необходимо, за да бъда честен със себе си и хората около мен“, написа Камбитов.

Той загуби местните избори през ноември от подкрепяния от БСП независим кандидат Румен Томов. Веднага след това министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че хората са наказали тези, които не са се държали прилично. Тогава Борисов изброи няколко скандала, свързани с региона – къщата за гости на бившия зам.-министър Александър Манолев и появилия се видео запис как Камбитов играе хоро с банкнота на челото.

„Събрах ги Камбитов, Икономов (Георги Икономов, бивш вече кмет на Банско, загубил на първи тур) и Котев (Кирил Котев, кмет на Сандански) и им казах: „Ще загубите”, те казаха „Не, ще спечелим” – дадох им този шанс”, каза тогава премиерът.

Сега Камбитов не посочва причината за напускането си.

Той е член на ГЕРБ от създаването на партията през 2007 г. От 2009 до 2011 г., преди да поеме управлението на общината, бе депутат в 41-вото Народно събрание.

Коментари: 0