Бившият премиер на Испания Мариано Рахой се върна към старата си професия

За да се посвети на политиката, преди 28 години Рахой се оттегля от работата си като служител по кадастъра в службата в Санта Пола

Бившият премиер на Испания Мариано Рахой се върна към старата си професия

Снимка: Wikipedia

Бившият испански премиер Мариано Рахой се върна към старата си работа в държавно учреждение. Преди почти три седмици той загуби поста на министър-председател, предаде ДПА.

Рахой от днес отново е на старата си работа в кадастралната служба на курортното селище Санта Пола в югоизточната провинция Аликанте.

"Отдавна не съм вършил тази работа, но не съм притеснен", каза 63-годишният Рахой пред десетки журналисти и минувачи, които отправиха възгласи "Пресиденте, пресиденте!" (от испански "председател на правителството").

За да се посвети на политиката, преди 28 години Рахой се оттегля от работата си като служител по кадастъра в службата в Санта Пола.

От 2004 г. той беше лидер на консервативната Народна партия, а от октомври 2011 г. и премиер на Испания.

В началото на юни тази година беше свален от премиерския пост след вот на недоверие, внесен от лидера на Испанската социалистическа партия Педро Санчес, който впоследствие стана министър-председател. 

Това стана, след като управлението на Рахой беше подкопано от корупционен скандал, в който бяха замесени бивши представители на НП. Вече бившият премиер после се отказа от лидерския пост в партията си, както и от мястото си в парламента.

На въпрос какъв съвет би дал на своя приемник начело на НП той отговори: "Никакъв. Животът продължава, а НП е велика партия".
Коментари: 0