Близо 13 хил. души месечно ползват нощния градски транспорт

До края на годината Столична община трябва да реши дали ще запази услугата

Близо 13 хил. души месечно ползват нощния градски транспорт
Между 12-13 хил. души месечно ползват нощния градски транспорт в столицата. Това сочат данни на Центъра за градска мобилност (ЦГМ). Услугата бе пусната експериментално на 7 април тази година и до момента са продадени 90 хил. билета от 2 лв. Столична община има време до края на годината да реши дали ще продължи услугата и през следващата година.

Най-често нощния градски транспорт използват жителите на кв. „Люлин“ и „Студентски град“, информират от ЦГМ. През уикенда столичани използват най-много услугата – 700 души в дните от петък до неделя. Основното притеснение на общината бе, че е възможно да има инциденти, както и автобусите да се напълнят с пияници. До момента не е имало нито един случай на нападение, както и не е имало опити за пътуване без билет, се похвалиха от Центъра за градска мобилност.

Нощните автобуси се движат по маршрути: ж.к.“Люлин 1,2“- ж.к.“Младост 4“ с 50 спирки, кв. „Обеля“ – ж.к. „Студентски град“ с 38 спирки, ж.к. „Овча Купел 2“ – ж.к. „Левски“ (Автостанция Изток) – 33 спирки  и ж.к. „Дружба 2“ – ж.к. „Гоце Делчев“- 49 спирки в едната посока и 55 в другата.
Коментари: 0