Близо 20 хил. души са използвали „зелен билет“ в неделя

Той важи в рамките на София, за цял ден, за всички линии и за всички превозни средства

Близо 20 хил. души са използвали „зелен билет“ в неделя
652 ~ 1 мин. четене
Между 18 и 20 хил. "зелени билети" са били продадени вчера, а са напечатани 100 хил. Това заяви зам.-кметът по транспорта на столицата Евгени Крусев в студиото на bTV. Той допълни, че е направено необходимото всички водачи да имат билети, а където те са свършвали, е имало зареждане в хода на деня.

Зам.-кметът по транспорта коментира още, че мерките срещу мръсния въздух в столицата се взимат на база анализи от предходните дни и програми за следващите дни. „Преценката за следващите дни идва от ежечасното следене на системата със сензорите на Министерството на околната среда и водите, както и прогнозите на БАН“ допълни Крусев.

За да бъдат активирани мерките за борба със замърсяването, трябва стойността на фините прахови частици във въздуха да бъде над 200 микрограма. Евгени Крусев коментира още, че от Столична община имат изработена система за включване на мерките за мръсния въздух съответно над 50, над 100 и над 200 микрограма.

За улеснение на гражданите, когато е въведен „зеленият билет“, той важи в рамките на града за цял ден за всички линии и всички превозни средства.
Коментари: 0