Google инвестира в индонезийския конкурент на Uber

Go-Jek предоставя освен транспортни услуги, също и мобилни разплащания и доставки

Google инвестира в индонезийския конкурент на Uber

Снимка: Go-Jek

284 ~ 1 мин. четене
Google е направила инвестиция в индонезийски стартъп за споделени услуги Go-Jek. Този ход е част от амбициите на Google да допринесе за дигиталната икономика и стартъп сцената в Индонезия, заяви технологичният гигант в изявление в понеделник.

"Go-Jek се ръководи от силен индонезийски мениджърски екип и има доказан опит в използването на технологиите, за да направи по-удобен живота на индонезийците в цялата страна", каза Цезар Сенгупта, вицепрезидент на инициативата на Google "Следващият милиард", която цели да намери нови потребители по целия свят.

От технологичната компанията не разкриват размера на направената инвестиция, съобщава CNBC.
По-рано този месец обаче Ройтерс обяви, че инвестицията е част от набирането на 1,2 млрд. долара от стартиращата компания Go-Jek, в което се включва и сингапурския суверенен фонд Temasek Holdings и китайската интернет компания Meituan-Dianping.

Миналия месец Go-Jek придоби три стартиращи финтех фирми в опит да доминира индустрията на цифровите плащания в Индонезия.

Създадена през 2010 г. като услуга за поръчка на мотоциклет през телефона, GO-JEK се превърна в мобилна платформа за заявки и авангардно приложение, предоставящо широка гама от услуги, включващи транспорт, логистика, мобилни плащания, доставка на храна и много други услуги по заявка, се казва в сайта на компанията.
Коментари: 0