Бомба срещу кортежа на палестинския премиер

Рами Хамдала е невредим, седмина са пострадали

Бомба срещу кортежа на палестинския премиер

Снимка: @RamiHamdalla

Експлозия избухна при преминаването на кортежа на палестинския премиер Рами Хамдала в ивицата Газа, пораждайки подозрения за покушение, предаде Асошиейтед прес.

Премиерът е навредим, но палестинската автономна власт побърза да обвини екстремистите от Газа в опит за убийство, отбелязва АП.

Причината за взрива засега не е установена. 

Шефът на палестинското разузнаване Маджид Фарадж, който е бил в кортежа, също е невредими, съобщи за Франс прес източник от силите за сигурност, член на делегацията. 

Седем души са ранени.

Три от колите в конвоя са с избити прозорци, една от вратите на една от тях има следи от кръв, показаха телевизионни репортажи от мястото на събитието.

Визитата на премиера на палестинската автономна власт, действащ на Западния бряг, е рядко събитие за Газа. Той пристигна в управлявания от Хамас анклав за откриването на отдавна очаквана водопречиствателна станция. Световната банка, Европейският съюз и европейски правителства дадоха близо 75 милиона долара за финансиране на проекта. След като Хамас отне контрола над Газа от палестинската власт през 2007 г. и последва израелско-египетската блокада на ивицата, различни спънки, както и недостигът на електроенергия, забавиха реализирането му с четири години. 
Коментари: 0