Борис Джонсън: Искаме да работим с България

Британският външен министър заяви, че искат да купуват повече от нашата страна, както и да продават повече в нея

Борис Джонсън: Искаме да работим с България
Искаме да работим с България. Да купуваме повече от България и да продаваме повече, но и да изградим структури на междуправителствено равнище. Това заяви британският външен министър Борис Джонсън в интервю за предаването „Панорама“ по БНТ. Той добави, че се е срещнал с Бойко Борисов и е провел доста продуктивни разговори с него. 

„Отношенията между Великобритания и България стават все по-силни, при финансовите услуги - също продаваме много, годишно при вас идват около 300 хил. англичани“, коментира Джонсън. "Мнозина са британците, които се местят тук, стараят се да станат част от вашето общество, а от друга страна за нас е чест, че много българи избират Великобритания“, допълни той. Според статистика българските студенти избират най-често Великбритания за продължаване на своето образование и външният министър акцентира, че трябва да се работи, за да могат те да се задържат на Острова. 

По негови думи Великобритания иска да излезе от формалните услуги на ЕС, но не и да намали интереса си към Европа. „Обединеното кралство ще продължи да демонстрира интерес към сигурността на нашите интерконтинентални приятели“, продължи Джонсън. „Ние искаме стабилни отношения между силен ЕС и силно Обединено кралство, обвързани с мощен договор за свободна търговия и всякакви други партньорства – всичко това можем да вършим заедно и да следим какво са намислили нашите приятели на изток“, обобщи външният министър. 

Джонсън заяви, че британският народ е все така решен да излезе от Съюза. „Разкрихме около 800 хил. нови работни места, икономиката ни е все така стабилна, но трябва нещата да се случват по положителен начин“, обясни Борис Джонсън. „Брекзит не е ксенофобски акт“, завърши той. 
Коментари: 0