Борис Джонсън вече е на интензивно лечение

Доминик Рааб временно ще ръководи страната като премиер

Борис Джонсън вече е на интензивно лечение

Снимка: БТА

14440 ~ 1 мин. четене
Премиерът на Великобритания Борис Джонсън е преместен за интензивно лечение в болницата, след като симптомите му от коронавирус са се влошили, съобщи "Даунинг Стрийт".

Джонсън поиска външния министър Доминик Рааб да го замести и временно да изпълнява длъжността на министър-председател, добави говорител, цитиран от Би Би Си.

55-годишният премиер беше приет в болницата "Сейнт Томас" в Лондон с "постоянни симптоми" в неделя.

Източници посочват, че лекарите са преместили Джонсън в интензивно отделение, в случай че се наложи вентилация. Той обаче е в съзнание, казват от "Даунинг Стрийт".

Джонсън прекара над седмица в самоизолация, след като разви симптомите на COVID-19, преди да бъде отведен в болницата на Сейнт Томас, Лондон, в неделя вечер за тестове.

Говорителят на кабинета заяви по-рано тази сутрин, че премиерът е в добро настроение, след като прекарал нощта в централната болница в Лондон.

В публикация в Twitter следобед Джонсън заяви, че поддържа връзка с екипа си и благодари на персонала на Националната здравна служба на Великобритания, че се грижи за него.

За заразяването на Джонсън бе съобщено на 27 март. Също тогава стана ясно, че неговата партньорка Кари Саймъндс, която е бременна, също изпитва симптоми на вируса и през уикенда заяви, че "си почива".
Подкрепи Economic.bg