Борисов благодари на Еврокомисията за „обективния“ доклад

Българският премиер отново козирува пред европейските лидери преди началото на срещата на върха в Брюксел

Борисов благодари на Еврокомисията за „обективния“ доклад 2 Снимки

Снимка: БТА

Българският министър-председател Бойко Борисов пристигна в Брюксел за срещата на евролидерите, по време на която се очаква да се разгледат редица въпроси на външната политика, сред които политическата криза в Беларус, напрежението между Армения и Азербайджан и отравянето на Алексей Навални.

Фокусът в разговорите между 27-те представителите на страните членки ще са и начините за задълбочаване и укрепване на единния пазар, за разработване на по-амбициозна промишлена политика и ускоряване на цифровата трансформация. Малко след пристигането си в белгийската столица Борисов участва на среща от тип „кръгла маса“ заедно с австрийския канцлер Себастиан Курц, румънския президент Клаус Йоханис и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, предава Reuters.

Малко преди началото на извънредното заседание на Европейския съвет Борисов коментира и доклада за върховенството на закона в България, който Европейската комисия представи вчера. Той благодари на Европейската комисия за „изключително обективния доклад, който е отчел напредъка на България и добре е описал какво още трябва да изпълним, за да бъдем отличници в тази посока“.

На снимките от Reuters пък Борисов е хванат отново да козирува на евролидерите – жест, който той прави често по време на срещите си с тях, въпреки че отдаването на чест с ръка по принцип е отредено само за военните.

Коментари: 0