Борисов: Давайте по-високи заплати, за да върнем младите

Всеки ден си пътувам, откривам заводи, газопроводи, не ме интересува опозицията, заяви премиерът

Борисов: Давайте по-високи заплати, за да върнем младите

Снимка: Facebook/ Boyko Borissov

7576 ~ 1 мин. четене
Давайте по-високи заплати на служителите, за да върнем младите българи от чужбина, а не да внасяме украинци, беларуси и т.н. Този съвет даде премиерът Бойко Борисов при откриването на нов завод за преработка на слънчоглед в Добрич.

„Все повече трябва да се вдигат заплатите, за да може да се връщат специалистите. Дуалното обучение се оказа изключително сполучливо“, каза премиерът.

Лидерът на партия ГЕРБ отбеляза какво предизвикателство е да убедиш даден инвеститор да построи завод в България, да обучи служителите и впоследствие да плаща високи и редовни заплати.

Борисов подчерта, че всеки ден открива по един изцяло нов или разширен завод, което е доказателство, че в страната протича реиндустриализация. „Преди на картата да се появи за заводи не можеше и да се говори, за каква реиндустриализация в миналото говорим. Сега виждате – завод след завод. Всеки ден си пътувам, откривам заводи, газопроводи, не ме интересуват думите на Корнелия Нинова“, заяви премиерът.

Думите на премиера идват на фона на предварителните данни на БНБ от вчера, че чуждите инвестиции в България за първото тримесечие на 2019 г. са отрицателни в размер на 254.4 млн. евро. Отрицателното число означава, че потокът на външните вложения е по-малък, отколкото изтеглените от страната чуждестранни средства.
Коментари: 0