Борисов готов да сменя министри

Отсега се мисли за великденски надбавки за пенсионерите, става ясно от стенограмата на правителственото заседание

Борисов готов да сменя министри
168 ~ 1 мин. четене
Във всеки един момент има готовност за смяна на министри от правителството. Това казва премиерът Бойко Борисов на заседанието на правителството на 26 ноември, става ясно от стенограмата, публикувана вчера. На смяна ще подлежат тези, които изостават, обяснява министър-председателят.

„Аз съм ви казал и друг път - на първата година започва да се говори за ремонт на кабинета, винаги се правят ремонти, няма как, едни ще теглят много напред, други като изостават - ще бъдат сменяни", казва Борисов. 

Отсега пенсионерите могат да очакват и великденски надбавки, става ясно още от стенограмата. Премиерът обяснява, че заедно с вицепремиера Ивайло Калфин са си поставили тази цел, пише "Труд". 

Борисов дава и разпореждане МВР и ДАНС да следят за граждани, които са били в държави, в които има ебола. Полицията трябвало да предлага на хората да се преглеждат. Борисов хвали здравния министър Петър Москов за действията около случая с болния от малария, за който имаше съмнение, че може да е с ебола. 

В понеделник ще има извънредно заседание на Министерския съвет. Това обяви вчера Борисов по време на парламентарния контрол. Поводът - въпрос на Корнелия Нинова от левицата за превенцията на наводнения. Борисов обясни, че на извънредната си сбирка министрите ще се ангажират с поставения от социалистката въпрос. „212 държавни язовира имаме, 2183 общински, 26 са частни и 268 язовира с неизвестна собственост. 268 бомби цъкат на територията на страната", предупреди вчера Нинова от парламентарната трибуна.
Подкрепи Economic.bg