Борисов: Какъв \"КОЙ\", ГЕРБ няма общо с модела

Днес ще има нов главен секретар на МВР, а до другата ще има нов председател на ДАНС, каза премиерът

Борисов: Какъв \
180 ~ 2 мин. четене
Ние сме конкуренти с ДПС - те гледат колкото може повече българи да вкарат в партията, ГЕРБ гледа колкото се може повече мюсюлмани да вкараме. Това е битката. Не приемам да ми се пришива ДПС. Това заяви от парламентарната трибуна премиерът Бойко Борисов.

Премиерът се обърна директно и към досегашния вътрешен министър Веселин Вучков. "За да има реформи досега в МВР, нали не си мислите, че тази парламентарна група, която човек по човек лично съм одобрил и предложил и е гласувало този закон, може да го направи без мен или въпреки мен", попита той своя доскорошен министър.

"Какъв "КОЙ", какви 5 лева има общо ГЕРБ с модела "КОЙ", попита Борисов, след което направи любопитно признание - "бяха 100 души, след като дръпнахме ГЕРБ от улицата".

След това Борисов отново се върна към оставката на Вучков и директно го попита: "Вучков, ти си министър, сложил си си трима заместници. Имаш главен секретар, а под него имаш зам.-главен, какво ще направи главният срещу реформите? И въпреки всичко, ти го внасяш на този ден", продължи да говори към Вучков от трибуната Борисов. "В петък влязох на операция, до сряда бяха почивни дни, а ти предварително обяви, че ще предложиш нов главен секретар? Редно ли е да го правиш, без да ме уведомиш, при положение че тази партия, която аз съм я направил, очакваш да го гласува? Кога не съм ти вдигнал в друго време телефона", попита Борисов.

Премиерът заяви още, че е уверявал Вучков, че Владимир Писанчев ще подаде оставка като председател на ДАНС. "Какво ти казах за Писанчев - ще си я даде, но когато се докаже, че няма вина за "Червеи". Казах му: добре, изчакваме за "Червеи" и КТБ - ако нямаш вина, тогава заставам зад тебе, дотогава работим. Ако от първия ден бяхме заявили, че ще ги сменим, докато сменим закона и придобием възможността да го направим, щяха да минат 4 месеца. Как щяха 4 месеца да работят тогава службите?", попита Борисов и посочи, че сега те са били на работа и не е оставен вакуум.

Днес ще има нов главен секретар на МВР, а до другата ще има нов председател на ДАНС, завърши той. На излизане от парламента Борисов каза единствено, че кой ще стане главен секретар на МВР ще стане ясно до един час.
Коментари: 0