Борисов: Не бихме скрили опасност от атентат

Премиерът разкритикува американските дипломати

Борисов: Не бихме скрили опасност от атентат

Информацията за готвен атентат в района на бившия хотел „Плиска” в квартал „Изток“ в столицата, не отговаря на истината. Това докладва председателят на ДАНС Димитър Георгиев пред премиера Бойко Борисов.

Сигналът, който нашите служби са проверявали, е подаден първоначално на телефон 112 и е проверен от ДАНС и МВР. Проверката е установила, че става въпрос за неуредени любовни отношения между българин и чуждестранен гражданин. В хода на проверките българските служби са обменили информацията с международните си партньори.

Борисов увери, че няма реална опасност за гражданите и гостите на София.

„Запознат съм в детайли с проверката на българските служби. Сигналът е с ниска степен на опасност, но в ситуацията, в която се намираме, сме длъжни да проверяваме всяко твърдение за заплаха”, допълни премиерът и разкритикува начина, по който американските дипломати са изнесли информацията на българските служби в публичното пространство.

„Искам да уверя българските граждани, че държавата проверява всеки един сигнал, който би представлявал опасност за гражданите, и не би скрила от обществото, ако съществува и най-малка заплаха за здравето и живота на хората“, подчерта Борисов. 

Коментари: 0