Борисов потвърди, че се е срещал с Цветан Василев

\"Дойде, за да ми се извини за това, което са ми причинили той, Бареков, ТВ7 и цялата тази пасмина, която ме беше оградила\"

Борисов потвърди, че се е срещал с Цветан Василев

Снимка: БГНЕС

128 ~ 2 мин. четене
Премиерът Бойко Борисов потвърди, че се е виждал с издирвания от българското правосъдие банкер Цветан Василев в началото на месец юни 2014 година.

"Василев дойде в къщата ми в Банкя. Паркира си колата в гаража", обясни пред журналисти Борисов. Премиерът добави, че банкерът му се е извинявал за причинените вреди около аферата Костниброд и протестите на Бареков. "Няма да ми повярвате, но аз се заклевам - Цветан Василев дойде, за да ми се извини за това, което са ми причинили той, Бареков, ТВ 7 и цялата тази пасмина, която ме беше оградила. Всяка сутрин стотици платени, които ги показвах, че са платени ми обграждаха къщата", каза Борисов. Той отново напомни, че дъщеря му се чувства все още зле от цялата история.

"С месеци наред Цветан Василев - моля ти се, моля ти се да се видим. Накрая му казах - ела в Банкя, но мен ме наблюдават", каза още той. "Тогава многократно казвах, че следят къщата ми. Казах му не виждам тема за разговор, защото твоите баши бзуци, ордите на Береков всяка сутрин пред домът ми разболяха детето ми", обясни Борисов.

Признанието Борисов направи, след като даде показания по делото срещу бившия шеф на Националната разузнавателна служба (НРС) Кирчо Киров във Военно-апелативния съд.

Какво друго са си говорили обаче така и не стана ясно. Според премиера обаче основният виновник за фалита на КТБ е Пламен Орешарски, както и тогавашният финансов министър Петър Чобанов.

Както е известно в интервю от Белград Цветан Василев обяви, че се е видял "по криминален начин" с лидера на ГЕРБ, за да го предупреди, че банката ще бъде съборена.

Днес премиерът призова Цветан Василев да се върне в България, а с властовите правомощия, с които разполага, Борисов му обеща охрана на НСО или Жандармерия още от границата. Той добави, че е готов лично да посрещне Василев на границата, за да гарантира прозрачност и сигурност.

Борисов обяви още, че все още не е получил писмото от LIC33, но е готов да се срещне с Пиер Луврие, за да има пълна прозрачност.
Коментари: 0