Последен ден за данъци с отстъпка

До полунощ може да се подават онлайн декларации, за да се ползва намалението, напомнят от НАП

Последен ден за данъци с отстъпка
176 ~ 1 мин. четене

Днес - 31 март, е последният ден за подаване на годишните декларации за облагане с корпоративни данъци от юридическите лица, а също и последният ден, в който физическите лица могат да ползват 5% отстъпка от данъка си общ доход при подаване на данъчна декларация онлайн.

До полунощ притежателите на персонален идентификационен код (ПИК) или електронен подпис могат да подадат декларацията за доходите си и да получат 5% отстъпка. До момента с персонални кодове са се снабдили 250 000 души и над 100 000 фирми.

През тази година ползването на 5% отстъпка от данъка върху доходите на физическите лица става, ако декларацията е подадена онлайн до края на март, гражданинът няма неплатени публични задължения и дължимата сума е преведена по сметката на НАП до края на април.

Подаването на декларации за доходите по интернет е възможно през тази година с безплатния персонален идентификационен код, издаван в офиса на приходната агенция по постоянен адрес.

Информация за подаването на декларации и плащане на данъци и осигуровки е достъпна на цената на градски разговор на информационния телефон на НАП 0700 18 700. Видео ръководства за попълване на декларацията за доходите на физическите лица могат да бъдат видени в Youtube канала на приходната агенция.

Коментари: 0