Борисов разпореди проверка на загражденията на магистралите

На много места на магистралите загражденията са компрометирани

Борисов разпореди проверка на загражденията на магистралите
548 ~ 1 мин. четене
Премиерът Бойко Борисов е наредил на регионалния министър Петя Аврамова и на вътрешния министър Младен Маринов да предприемат спешна проверка на прегражденията по магистралите, стана ясно от стенограмата от редовното заседание на кабинета.

„Там, където са откраднати, веднага да се възстановят. Там, където са пробити, да се поправят“, коментира Борисов. По негови думи трябва да се реагира максимално бързи при сигнал за скъсани или липсващи заграждения. 

На 26 май на магистрала „Тракия“ е станала катастрофа с кон. мъж и жена пътували с автомобила си, когато изведнъж пред тях излязло животното. Ударът в дясната страна на автомобила е бил неизбежен. По колата са нанесени сериозни материални щети, но пътуващите в нея не са пострадали. За кон на пътя сигнал е бил подаван на тел. 112 няколко пъти.

От АПИ твърдят, че първоначално животното е било отведено извън магистралата от служителите на пътноподдържащата фирма, но часове по-късно конят отново е излязъл на платното. Според Пътната агенция това е станало през един от пътните възли на магистралата.

На много места на магистралите загражденията за компрометирани и не са поправени от доста време, информират граждани. 
Коментари: 0