Борисов разпореди ударни проверки за спазване на коронамерките

Премиерът се срещна с министъра на здравеопазването и членове на НОЩ заради скока в новозаразените

Борисов разпореди ударни проверки за спазване на коронамерките

Започват масови проверки за спазването на противоепидемичните мерки в страната заради значителният ръст на заразените с коронавирус през последната седмица. Това стана ясно след среща на министър- председателя Бойко Борисов с министъра на здравеопазването Кирил Ананиева, членовете на Националния оперативен щаб Ангел Кунчев и Тодор Кантарджиев, директорът на Столичната регионална здравна инспекция Данчо Пенчев, изпълнителният директор на Александровска болница Костадин Ангелов и изпълнителният директора на Университетската акушеро-гинекологична болница „Майчин дом“ Иван Костов.

По време на разговора са били обсъдени данните относно разпространението на новия вирус. На премиера Борисов е докладвано, че обстановката се следи изключително внимателно и в този контекст започва масов контрол за изпълнението на противоепидемичните мерки.

Министър-председателят Борисов за пореден път изтъкна, че опасността от COVID-19 не е отминала и че за борбата срещу коронавируса от най-голямо значение и към момента продължава да бъде спазването на физическа дистанция, дисциплина и стриктна дезинфекция.

Припомняме, че от 15 юни със заповед на министъра на здравеопазването, след разговор с бранша и премиера Борисов, нощните клубове, пиано баровете и питейните заведения отвориха врати, след като три месеца бяха затворени. Междувременно на фона на отчетеното значително увеличение на новозаразените в страната, министър-председателя Бойко Борисов обяви: „повече нищо няма да затваряме“ и многократно изтъкна, че вирусът вече е омаломощен. По думите му ситуацията е под контрол въпреки високият брой на новозаразените с вируса. 

Коментари: 0