Борисов: Рискът от тероризъм в България съществува

Според премиера Бълария трябва да бъде бдителна и да води политика на добросъседство

Борисов: Рискът от тероризъм в България съществува
508 ~ 1 мин. четене
Нито рисковете са минали за България, нито опасността е малка, защото терористите удрят навсякъде. Това каза министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти, цитиран от БТА. Той коментира терористичния атентат в британския град Манчестър, който в понеделник вечерта отне живота на 22-ма души, а други близо 60 бяха ранени.

"Помолих моите колеги да бъдат по-умерени в изказванията си за рисковете, аз ги разбирам и това да плашим хората не е най-доброто. Но нито рисковете са минали за България, нито опасността е малка, защото терористите удрят навсякъде, където могат да бъдат забелязани, и много внимателно слушат и реагират на всички изказвания или действия спрямо тях", каза Борисов.

Според него България трябва да бъде бдителна и да води политика на добросъседство, за мирно решаване на кризите. „Няма лош мир. Трябва да бъдем пестеливи в думите и много активни в дипломацията и делата си“, каза още премиерът.

Министър-председателят посочи, че дипломацията в света има голям дълг. По думите му само констатираме терористичните актове, но те нито ще спрат, нито ще намалеят.
Подкрепи Economic.bg