На 15 март ще е срещата на Борисов с австрийския канцлер Себастиан Курц (обновена)

Кабинетите на двамата правителствени ръководители са в процес на уточняване на друга, възможно най-скорошна дата за осъществяване на визитата

На 15 март ще е срещата на Борисов с австрийския канцлер Себастиан Курц (обновена)

Планираното за днес работно посещение на канцлера на Австрия Себастиан Курц се отлага поради внезапно възникнали здравословни причини. Кабинетите на двамата правителствени ръководители определиха 15 март за дата за срещата.

Министър-председателят Бойко Борисов пожелава бързо оздравяване на своя колега, съобщават от правителствената пресслужба.

Бе предвидено премиерът и канцлерът да обсъдят задълбочаването на двустранните отношения, както и сътрудничеството в рамките на ЕС с фокус върху приемствеността в темите на Българското и Австрийското председателства на Съвета на ЕС.

В края на януари Курц се срещна и с унгарския премиер Виктор Орбан, който пък разговаря с Борисов в понеделник. На срещата си на 31 януари Курц и Орбан обсъдиха разширяването на ЕС към Балканите, както и разпределянето на бежанци и мигранти между страните от Блока.

Тогава австрийският канцлер заяви, че „една Европа без вътрешни граници ще работи, само ако има подходящите външни граници“. Той изтъкна, че системата за разпределяне на нелегални мигранти между страните от ЕС не работи и че Европа трябва да разработи нова миграционна политика.

Коментари: 0