Борисов щял да подаде оставка, ако се докаже, че има гръцки остров

Премиерът се обърна към оператор на NOVA на днешното правителствено заседание с молба да не му се замесва името

Борисов щял да подаде оставка, ако се докаже, че има гръцки остров
Премиерът Бойко Борисов обяви, че ще подаде оставка ако се докаже, че притежава гръцки остров. Той се обърна към оператор на NOVA преди днешното правителствено заседание с молба да не бъде забърквано името му. 

Става въпрос за неизлъчен епизод на предаването „Часът на Милен Цветков“ по NOVA от 25 юни, в който е трябвало да се коментира темата дали Борисов си е купил гръцки остров. 

„Умолявам ви – дали се цензурирате, дали се автоцензурирате, но моля ви, не ми забърквайте името! Каквото искате пускайте, каквото искате правете, но да ми замесвате името, не е честно. Всичко, което има фалшиво, да го пуснат - все ми е тая. Защото рано или късно истината излиза. Имате прекрасни разследващи журналисти, пуснете ги да отидат да проверят и ако е истина, ще дойда и ще си оставя там оставката. Но не издевателствайте така върху мен! Няма какво да се прикрие от моята дейност. И аз имам семейство и те гледат“, заяви Борисов.

По негови думи нито той, нито част от екипа му не е оказвал намеса  в редакционната политика на NOVA. „Медиите имат свободата да пускат, каквото преценят. Апелирам да се изясни истината с неизлъченото предаване и да спре да се намесва името ми", коментира премиерът. 


Коментари: 0