Борисов успокои страховете на екоминистъра за водната криза

Емил Димитров е поискал да му бъдат назначени двама нови зам.-министри – за водния сектор и за отпадъците

Борисов успокои страховете на екоминистъра за водната криза

Водна криза няма да има. Това е заявил министърът на екологията Емил Димитров по време на среща с министър-председателя Бойко Борисов. Това твърдение идва само няколко часа, след като Димитров заяви пред Народното събрание, че месеци наред никой не му помага да се реши проблемът с водата в България и очаква Бургас да остане без вода до няколко месеца, а лятото земеделските производители да няма с какво да напояват насажденията си.

Очевидно Борисов е дал увереност на екоминистъра, обещавайки му милиони за водния сектор. След разговора Димитров вече смята, че мерките, които ще се предприемат в следващите месеци са достатъчни, за да няма проблеми по Черноморието и със земеделието, ако сушата продължава.

„100 млн. евро имаме по Плана за възстановяване за напоителните системи“, е изтъкнал премиерът Борисов, като е напомнил на Емил Димитров, че средства и план за действие има. По думите му сега са най-подходящите месеци да се реабилитира тази част от системата, която ще позволи да се задържи водният обем от предстоящите зимни месеци.

Министър-председателят е отправил упрек към екоминистъра, че не му е докладвал по темата още на правителственото заседание в сряда.

В рамките на срещата Емил Димитров е заявил пред премиера Борисов желание заместникът му в министерството Атанаска Николова да бъде освободена от поста и да бъдат назначени двама нови заместник-министри, които да отговарят съответно за водния ресурс на България и за отпадъците и екологията.

Коментари: 0