Бот прави пари от туитовете на Тръмп

Американска маркетингова компания е създала софтуер, който да търгува на база публичните изказвания на новия президент

Бот прави пари от туитовете на Тръмп
3920 ~ 1 мин. четене
Американската маркетингова компания T3 е създала бот, наречен "Trump and Dump", който анализира постовете на новия президент в Twitter. Всеки път, когато Тръмп пуска негативен туит за публично търгувана компания, ботът автоматично продава „на късо“ акции на тази компания. Това означава, че софтуерът залага, че цената на тези книжа ще падне в следствие на изказването на президента.

От T3 съобщават, че успяват да печелят от това, а парите в последствие се дават на организация, която се бори срещу жестокостта към животните.

"Когато се пускат негативни туитове, те се отразяват негативно върху акциите на съответната компания, а ние изваждаме нещо положително от това. А кой не обича кученца и котенца?", коментира Бен Гадис за CNNMoney. Той все още не разкрива колко печели неговата компания от тази дейност, но споделя, че от началото на годината са направили залог четири пъти, като при трита има „отлична“ възвращаемост.

Може да изглежда странно за маркетинг фирма, която да поеме роботизирана късите продажби въз основа на туитове Тръмп, но Гадис каза T3 е перфектно готова да получите Тръмп и самосвал бот създаден и работи.
Подкрепи Economic.bg