Брансън в София: България се нуждае от стотици хиляди предприемачи

Бизнесменът сподели, че е приятел с Григор Димитров и е най-големият му фен

Брансън в София: България се нуждае от стотици хиляди предприемачи

Снимка: Virgin.com

7948 ~ 2 мин. четене
Най-добрите инвеститори в една страна, са хората, които живеят в нея. Това заяви британският предприемач Ричард Брансън минути след като пристигна на летището в София, цитиран от БТА.

Той допълни, че добър бизнес се получава, когато хората в дадена страна не са доволни от определени условия, вземат нещата в свои ръце и ги подобряват.

"Ако сте добри с хората, ако знаете как да ги мотивирате, ако съберете страхотен екип около себе си, имате всички шансове да бъдете успешни", каза още пред българските журналисти Брансън.

Според него страна като България се нуждае от стотици хиляди предприемачи. "Това е нещото, което прави една страна по-добро място, това финансира болниците и училищата и подобрява всеки аспект от живота. България вече има много предприемачи, но да се надяваме, че ще може да насърчим и още хора в тази сфера", допълни Ричард Брансън.

По думите му хората не трябва да се плашат да започнат бизнес, всеки може да опита. "Ако смяташ, че ще направиш много пари като основеш бизнес, може би няма да успееш. Затова държиш очите си отворени и когато видиш нещо, което знаеш как да подобриш - това е същността на бизнеса", посъветва предприемачът. 

Той сподели, че е приятел на българския тенисист Григор Димитров. Двамата са прекарали миналата година известно време на малък остров в Карибско море. "Аз съм много запален играч на тенис и той ми е най-големият фен... простете, аз съм му най-големият фен", заяви британецът.

"Ще дам най-доброто от себе си на лекцията ми тази вечер и се надявам да се получат конструктивни два часа", посочи Брансън часове преди да излезе пред българската аудитория тази вечер в зала 1 на НДК.
Подкрепи Economic.bg