Brexit няма да спре разширяването на ЕС

Свързването на инфраструктурата между държавите подобрява сътрудничеството и икономическото развитие, категоричен е Йоханес Хан

Brexit няма да спре разширяването на ЕС

Излизането на една държава от Европейския съюз не означава, че е спрян целият процес по разширяването на съюза. Съществуват много причини той да продължи. Това заяви еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан, предаде БГНЕС. 

Откривайки бизнес форум в рамките на Срещата за Западните Балкани в Париж, Хан посочи, че и в бъдеще ще има европейска перспектива за държавите от региона, независимо от това, че съюзът се намира в тежка фаза.

По време на своето изказване той заяви, че инфраструктурното свързване на държавите представлява значителна възможност за по-нататъшното сътрудничество между тях, както и за подобряване на условията за инвеститорите.

Според него присъединителният процес не е само въпрос на съгласуване на законодателства, но също така е и фокусиран в областта на икономиката, икономическия ръст и стимулирането на конкурентоспособността.

Хан също така посочи, че въпреки товара си от миналото, повечето държави от Западните Балкани имат готовност да осъществят реформи.

Коментари: 0