Британска компания подготвя луксозни пътувания с най-големия дирижабъл

Той ще може да приема на борда си 19 пасажери и 3-членен екипаж

Британска компания подготвя луксозни пътувания с най-големия дирижабъл

Снимка: YouTube

1268 ~ 1 мин. четене

Британската компания Hybrid Air Vehicles (HAV), заедно с дизайнерите от Design Q представиха как ще изглежда кабината на най-големия в света дирижабъл, който ще се използва за туристически пътувания. Забележителният пътнически салон на Airlander 10 разкрива нови възможности пред любителите на въздушния транспорт и спиращите дъха преживявания.

Пътниците на дирижабъла ще разполагат с луксозни частни спални и ще се наслаждават на обширния хоризонт от луксозния Infinity Lounge. В Altitude Bar те ще могат да опитват напитки и изискана страна, докато гледат изключителните земни пейзажи.

Стивън МакГлеън, главният изпълнителен директор на HAV коментира, че дирижабълът Airlander променя начина, по който хората мислят за пътуванията с въздушен транспорт."Airlander предизвиква хората да преосмислят небето - това е движещата сила зад всичко, което правим", казва той. "Въздушното пътуване стана много важно, за да стигнем възможно най-бързо от А до Б. Това, което предлагаме, е начин да направим пътуването радост."

Airlander 10 може да излети и да кацне от почти всяка плоска повърхност, премахвайки необходимостта от традиционна инфраструктура като пристанища или летища. Това отваря възможности за луксозни експедиции до места, които съществуващият транспорт не може да достигне. Планира се той да може да приема на борда 19 пасажери и 3-членен екипаж за тридневно пътуване. За момента не се съобщават цени и маршрути.

Подкрепи Economic.bg