БСП откриха роднински назначения и в „Булгаргаз“

Засега заради подобни връзки то „Булгартрансгаз“ си тръгна единствено бременната съпруга на депутата от ГЕРБ Александър Ненков

БСП откриха роднински назначения и в „Булгаргаз“
Георги Желязков Автор: Георги Желязков
След като стана ясно, че в „Булгартрансгаз“ има множество роднински връзки, свързани с изпълнителния директор Георги Гегов и депутатът Александър Ненков, днес БСП изнесе данни за подобни отношения и в друг държавен монополист – „Булгаргаз“. Оказва се, че един от членовете на Съвета на директорите – Илия Дуков, е син на депутата от ГЕРБ Снежана Дукова.

Справка в Търговския регистър показва, че Георги Гегов е назначен в началото на 2015 г. – няколко месеца след сформирането на втория кабинет „Борисов“. Майка му е депутат от ГЕРБ от 2013 г., когато влезе на мястото на друг народен представител, отказал се сам от мястото.

Когато стана ясно, че жената на депутата от ГЕРБ Александър Ненков работи в „Булгартрансгаз“, министър-председателят Бойко Борисов заяви на пресконференция, че някои от роднините трябва да си идат. Малко след това Ненков обяви, че жена му, която е в напреднала бременност, ще напусне компанията.

По време на пресконференцията днес, на която БСП изнесе новите разкрития, Таско Ерменков призова от ГЕРБ „да не уволняват бременни жени, а да се държат като мъже“. Той заяви, че в БСП „има 100-ина сигнала“ от всички областни и повечето общински града за подобни схеми.

„Питам аз дали тази връзка не е една от причините за едно неприятно в България събитие, което се нарича процедура на Европейската комисия срещу България по делото „Булгартранзгаз". Когато „Булгартранзгаз" по изискванията на тази наказателна процедура срещу нас, ЕК настоява той да бъде приватизиран, да бъде пуснат на публична продажба някъде навънка - нещо, което е чисто държавно. Всичко това започна срещу едно дело заведено срещу „Булгартранзгаз" в българската Комисия за защита на конкуренцията и със становище на българската КЗК, че българското държавно предприятие „Булгартранзгаз" е нарушило правилата, което даде основание на фирмата да ни осъжда в ЕК", коментира Ерменков, цитиран от "Фокус".
Коментари: 0