БСП ще внесе вот на недоверие срещу правителството

Недоволството е по тема \"Сигурност\"

БСП ще внесе вот на недоверие срещу правителството

БСП ще внесе вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов по тема „Сигурност“. Решението е взето на съвместно заседание на Изпълнителното бюро на БСП и на ръководството на парламентарната група. Това стаа ясна на пресконференция на зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Драгомир Стойнев.

Той добави, че темата на вота на социалистите не е изненадваща за българското общество. „Това, което се случва през последните дни и месеци, минава всякакви граници и хората не се чувстват сигурни в страната си”, обясни той.

Зам.-председателят уточни, че вотът ще бъде внесен самостоятелно и от БСП се надяват на успех.

Хората смятат, че не може да се живее в държава, в която се разстрелват данъчни инспектори, бизнесмен от Търново намира смъртта си в центъра на София, през летището влизат непроверени граждани, а искаме да сме член на Шенген. А случаят в Ботевград показа, че правителството не е способно да гарантира сигурността на гражданите в България”, каза още Драгомир Стойнев.

„Започваме да готвим мотивите. Надявам се на успешен край. Повече по този начин не може да се живее в тази държава. Започваме да си спомняме мутренските времена”, заключи той.

Социалистите внесоха първи вот на недоверие срещу правителството през януари тази година. Тогава поводът за него е невъзможността на правителството на премиера Бойко Борисов да се справи с корупцията, основният проблем пред българката държавност,

Коментари: 0