България официално отива на нови парламентарни избори

БСП върна неизпълнен третия мандат на президента

България официално отива на нови парламентарни избори

Снимка: БТА

2741 ~ 1 мин. четене
Глория Христова Автор: Глория Христова

Така както заяви преди дни, БСП върна мандата за съставяне на правителство неизпълнен. В него липсва предложение за премиер и състав на правителство. Президентът Румен Радев поздрави партията за положените усилия и ѝ пожела успех на предстоящите предсрочни парламентарни избори, които ще бъдат трети в рамките на една година.

Искам да ви поздравя за отговорния подход към преговорите по съставяне на правителство в рамките на третия мандат. Уви, чакат ни нови избори и нови преговори. Вярвам, че БСП ще бъде отново оперативен участник в тях и ви пожелавам успех на предстоящите избори“, заяви Радев.

От своя страна лидерът на партията Корнелия Нинова заяви, че са били положени всички усилия, за да бъде съставено правителство, но подкрепа не е получена.

Не срещнахме подкрепа от страна на ИТН, ДБ и ИБГНИ. Поради това връщаме мандата неизпълнен“, заяви Нинова.

Румен Радев използва момента, за да благодари на министрите и зам.-министрите социалисти в служебното правителство. Според него със своята работа те са заслужили доверието на хората.

Сега на ход е държавният глава и от него се очаква да разпусне 46-ото Народно събрание. От това ще зависи и кога ще са следващите парламентарни избори. 

Подкрепи Economic.bg