бТВ спря \"Шоуто на Слави\" (обновена)

Медията пусна старо издание на запис и обясни, че предвиденото за тази вечер било в несъответствие със стандартите за телевизионно съдържание

бТВ спря \
бТВ спря излъчването на "Шоуто на Слави" тази вечер. Предаванията се записват предварително, но от телевизията са преценили, че "Планираният за днес епизод няма да бъде излъчен, поради несъответствие със стандартите за тв съдържание на неутрална и обективна телевизия като бТВ, която не толерира едностранно представяне на програмите си".

Този надпис тръгна по екраните на бТВ в началото на предаването тази вечер, като в момента се излъчва старо предаване.

По-рано днес шоуменът припомни своя ултиматум към депутатите от бъдещото 44-о Народно събрание, който отправи и по-рано преди изборите. Той настоява до две седмици след конституирането на парламента да бъдат приети промените в изборното законодателство, утвърдени с решенията от референдума от ноември м.г., който се проведе заедно с президентските избори и бе иницииран от "Шоуто на Слави".

На тях избирателите подкрепиха трите въпроса - за мажоритарен вот в два тура, за задължително гласуване и за намаляване на субсидиите за партиите.Ако искането на шоумена не бъде спазено, той се закани да излезе пред сградата на НС, за да "отвоюва" правата си.

Припомняме, че по традиция в понеделник вечер в шоуто е актьорска вечер със скечове на актьори. 

Не става ясно обаче какво е съдържанието на предаването, което телевизията смята за несъответстващо на стандартите.

По-късно, малко преди 23.00 ч. от телевизията качиха официално на сайта си коментар по случая. В него обясниха отново причината за свалянето на предаването от ефир.

Ето го:

bTV прави промяна в програмата си за вечерта на 27 март. В 22.30 ч. ще бъде излъчено повторение на епизод от „Шоуто на Слави”. Първоначално планираният за днес епизод няма да бъде излъчен, поради несъответствие със стандартите за телевизионно съдържание на неутрална и обективна телевизия като bTV, която не толерира едностранно представяне в програмите си.

bTV и „Седем осми” имат сключен договор за създаване на предаване с развлекателно-информативен характер. Уважаваме професионализма на екипа на „Седем Осми” и опита им в създаване на развлекателни програми.

Същевременно bTV Media Group не проявява отношение към политически пристрастия на своите водещи, стига те да не влияят и да не се отразяват на работата им за bTV.
Коментари: 0