„Булстрад Арена” стана Сграда на годината

Русенската зала приема развлекателни и спортни събития

„Булстрад Арена” стана Сграда на годината

Мултифункционалната зала „Булстрад Арена” в Русе спечели националния конкурс „Сграда на годината 2015” в категория „Спортна инфраструктура”, съобщиха от общинската управа.

Наградата беше връчена на официална церемония в София на главния инвеститор и председател на съвета на директорите на „Приста ойл” Пламен Бобоков от изпълнителния директор на генералния спонсор на „ЕТЕМ груп” Джордж Менцелопулос.

„Булстрад Арена” беше открита на 23 юли. В залата са инвестирани над 55 млн.лв. Тя е довършена след повече от 30 г. чрез първото в страната публично-частно партньорство от „Проект Русе”. Съоръжението за развлекателна индустрия разполага със 5100 седящи места и капацитет до 8000 души. Предвидени са 7 луксозни VIP ложи за специални гости, а под основната зала има две тренировъчни зали.

През миналата година за залата бяха отпуснати 9 млн. лв. от държавния бюджет. Правителството гласува още 3,5 млн. лв. за подземните паркинги, които са на общината. Първоначалният проект включваше спортната зала, мол с подземен паркинг и 1200 паркоместа, петзвезден хотел с хеликоптерна площадка и бизнес център. Заради ограниченото финансиране се довърши само спортната зала.

В залата вече се проведоха редица мероприятия. Очаква се тя да приеме и някои от мачовете по време на предстоящото Световно първенство по волейбол през 2018 г., на което страната ни е съдомакин.

В категория „Обществени сгради с бизнес предназначение“ голямата награда спечели „Капитал форт“ – София.

Коментари: 0