Цената на петрола се повиши за пети пореден ден

Изборите в Германия объркаха Европейските фондови пазари

Цената на петрола се повиши за пети пореден ден

Снимка: Pixabay

264 ~ 3 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските фондови пазари приключиха колебливо в понеделник, тъй като 10-годишната държавна доходност надвишава 1.5% и инвеститорите се подготвиха за последната седмица на нестабилен септември. Технологичният NASDAQ записа спад от 0.52%, приключвайки на 14 969, а S&P 500 се понижи с 0.28% до 4 443. Dow добави 0.21%, достигайки до 34 869 пункта. Настроенията на Европейските фондови пазари бяха смесени заради изборите в Германия. DAX се повиши с 0.27% и приключи на ниво от 15 573, а FTSE 100 записа спад от 0.17% до 7 063.

Цените на петрола се повишиха за пети пореден ден в понеделник. Американските рафинерии за петрол търсят да заменят суровия петрол в Персийския залив, обръщайки се към иракския и канадския петрол. Индийският внос на петрол достигна тримесечен връх през август, като се възстанови от близо едногодишното дъно, достигнато през юли. Рафинериите във втория по големина вносител на суров петрол се запасиха в очакване на по-голямо търсене. WTI прибави 2%, завършвайки на 75.46 USD за барел, а Brent се повиши с 1.70% до 79.42 USD.

Цената на златото се задържа в несигурната търговия в понеделник, като печалбите бяха ограничени от по-силен долар и ръст в доходността на държавните облигации на САЩ, докато инвеститорите очакваха речи на политиците на Федералния резерв за повече улики относно намаляването на стратегията за стимули. Жълтите кюлчета приключиха деня със скромен спад от 0.02% до 1 750 USD за тройунция.

Акценти днес        

Икономически данни – Запаси при търговия на едро, индекс на жилищни цени и потребителско доверие

През втория ден от седмицата новините ще са от САЩ. Данните за запасите за търговия на едро се очаква да бъдат по-добри спрямо преходен период. Индексът на жилищните цени се очаква да остане почти без промяна. Потребителското доверие се очаква да бъде по-високо спрямо предходен период.

Инструмент на фокус

Bank of America – Дневна

Акциите на компанията са във възходящ тренд от средата на септември. Цената направи двоен връх, като се установи над 20-периодна експоненциална пълзяща средна, която вече играе роля на подкрепа. Образувана е дивергенция между движението на графиката и индикатора, което може да доведе до низходящо движение. Пробив и задържане над върха формиран в началото на юни е възможно да доведе до продължение на възходящото движение. Пробив и установяване под 20 ЕМА, е възможно да доведе до низходящ тренд.

USD/JPY – Дневна

Валутната двойка излиза от консолидация, през последните 3 сесии цената проби 20-периодна експоненциална пълзяща средна, която играе роля на подкрепа. Движението на графиката проби предходен връх формиран началото на август. Задържане над 20 ЕМА и над този връх е възможно да доведе до продължение на възходящото движение. Установяване под 20 ЕМА може да доведе до низходящ тренд.

Wheat – Дневна

Житото проби 20-периодната експоненциална пълзяща средна, която вече играе роля на подкрепа и през последните 2 сесии се установи над нея. Пробив и задържане над съпротивата формирана през август може да доведе до възходящ тренд. Пробив и задържане под 20 ЕМА е възможно да доведе до низходящо движение.

NASDAQ – Дневна

Технологичният индекс направи пробив на диагонална тренд линия и на 20-периодната експоненциална пълзяща средна, която играе роля на съпротива. Задържане под 20 ЕМА е възможно да доведе до началото на низходящ тренд. Установяване над 20 ЕМА е възможно да доведе до продължение на възходящия тренд. Бавният стохастик е излязъл от препродадени стойности, което може да доведе до възходящо движение.

 

Източник: http://www.elana.net/bg/trading/index.html

Подкрепи Economic.bg