ЦГМ започва да поставя стикери на паркиралите в нарушение

Поставената лепенка ще означава, че вече има съставен фиш, който е необжалваем

ЦГМ започва да поставя стикери на паркиралите в нарушение

Снимка: Economic.bg/Архив

От средата на октомври Центърът за градска мобилност (ЦГМ) ще започне да поставя зелени стикери на всички коли в София, които са паркирали в нарушение. Поставянето на такъв стикер ще означава, че вече има издаден фиш, който е необжалваем и ще бъде получен по пощата на постоянния адрес на собственика на въпросния автомобил. Това стана ясно от думите на изпълнителният директор на ЦГМ Димитър Дилчев, който даде интервю за БНТ.

С това искаме да дисциплинираме проблемните части на София", каза Делчев, като уточни, че издадените фишове ще са необжалваеми, тъй като щяло да има и снимков материал.

От думите на Дилчев стана ясно още, че вече има внесен доклад за обсъждане в Столичния общински съвет за преминаване на около 2 хил. места от „зелена" зона в центъра на града към „синя“.

Увеличението на обхвата на зелената зона в кварталите обаче ще се случи, едва след като се постигне широк обществен консенсус, увери изпълнителният директор на ЦГМ. В отговор на въпрос той допълни, че се очаква към края на годината да започне да работи т. нар. тикет система в София, която после щяла да бъде надграждана с нови функционалности.

Коментари: 0