Борисов обяви две нови мерки в подкрепа на бизнеса

От следващата седмица работодателите ще могат да кандидатстват и за изграждане на детски кътове във фирмите

Борисов обяви две нови мерки в подкрепа на бизнеса

Снимка: МС

Две нови правителстввен мерки в подкрепа на бизнеса ще стартират следващия месец през министерството на икономиката. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в с. Люляково, където посети предприятие за автомобилни кабели и системи.

С 68 млн. лв.  ще бъдат прокрепени предприятията с над 500 000 лв. оборот и други почти 80 млн. лв. се отпускат за малките и средни фирми, за да имат възможност да адаптират производството си за работа в условията на пандемия

Борисов добави още, че от следващата седмица всички фирми ще може да кандидатстват за допълнителни средства между 50 000 лв. и 150 000 лв., с които да бъдат изграждани детски кътове във фирмите. По тази мярка са предвидени 15 млн. лв.

Каквото е необходимо, подкрепяме фирмите, за да може да работят. Това е важно за хората, заяви Борисов.

Той отново посочи, че  в условията на пандемия е важно да не се допуска затваряне на производства и икономиката да продължи да работи.

Вкарахме мерките веднага, за да може хем да се работи, хем хората да са по-сигурни. Докато другите говорят, ние работим, силата на правителството е връзката с хората, каза още Борисов.

Коментари: 0