ЧЕЗ ще инвестира 2 млн. лв. в модернизация на възлови станции

Целта на проекта е да се повиши сигурността на електрозахранването

ЧЕЗ ще инвестира 2 млн. лв. в модернизация на възлови станции

Снимка: Pixabay

Модернизация на девет възлови станции в Западна България планира "ЧЕЗ Разпределение България" през 2020 г. Общо за реализацията на тези проекти, които целят повишаване на сигурността на електрозахранването, през годината компанията ще вложи около 2 млн. лв.

Предстои да започне модернизацията на възловата станция в благоевградския квартал „Еленово“, която ще осигури по-надеждно захранване на над 5000 потребители. До края на годината ще бъдат модернизирани още осем възлови станции в Западна България. Те се намират в общините на Софийска област - Ботевград, Правец и Костинброд; районите Кремиковци и Панчарево на Столична община; в община Мездра, Врачанска област; община Ловеч и във видинската община Димово.

Модернизацията повишава сигурността на захранването и възможността за бързо презахранване на клиентите с електроенергия в случай на авария. Тя се състои в монтирането на ново енергийно оборудване и въвеждането на дистанционно телемеханизирано управление.

Модернизацията на възлови станции „Слатино“ и „Дупница-Център“ приключи в края на миналата година. Тя направи по-надеждно захранването на 9 населени места – Слатино, Боровец, Бураново, Крумово, Драгоман, Църквище, Фролош, Мурсалево и гр. Дупница. В двата проекта са вложени общо 375 хиляди лева.

Коментари: 0