ЧЕЗ се включи в инициативата „Дни на доброволчеството\"

Близо 60 души почистиха района около дневен център „Св. Врач“ и Националния политехнически музей в София

ЧЕЗ се включи в инициативата „Дни на доброволчеството\

Служители на ЧЕЗ подкрепиха инициативата „Дни на доброволчеството – пролет 2016“ като организираха три акции в Западна България. Близо 60 души помогнаха с труда си за почистването и облагородяването на околните площи на дневен център „Св. Врач“ и Националния политехнически музей в София на 14 май, а в рамките на следващата седмица ще бъде проведена акция и в Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания в Плевен.

Инициативата Дни на доброволчеството се организира от Фондация "Помощ за благотворителността в България" (ФПББ) и  Американската търговска камара в България (AmCham). От 2008 г. насам доброволчески акции се провеждат два пъти годишно - пролет и есен. Тази пролет инициативата се проведе в София, Плевен и Стара Загора.

„Като социално отговорна компания и един от най-големите инвеститори в България, ЧЕЗ активно подкрепя осъществяването на подобни благородни инициативи. Нашите служители са изключително ентусиазирани и мотивирани доброволци и ние много се гордеем с тях“, каза Евгения Накова, Ръководител отдел в дирекция  „Човешки ресурси“ в ЧЕЗ България.

От стъпването си в България, ЧЕЗ инвестира в подкрепа на регионите, в които развива дейност. Компанията създаде дългосрочна програма за  корпоративна социална отговорност под надслов „Инвестираме в България“, чиито основни приоритети са  в направленията: енергийна ефективност, подкрепа на млади таланти, опазване на природата, подобряване на градската среда. В периода 2005-2015 г. компанията е реализирала повече от 90 обществено полезни инициативи на стойност над 700 000 лева.

Коментари: 0