Чоу Юн-Фат планира да раздаде цялото си богатство от $100 млн.

Актьорът живее скромно със стотина долара на месец

Чоу Юн-Фат планира да раздаде цялото си богатство от $100 млн.

Фат в кадър от \"Тигър и Дракон\"

Снимка: Columbia Pictures

Филмовата звезда Чоу Юн-Фат е известен най-вече с ролята си в "Тигър и Дракон, както и в поредица филми на Джон Ву. Роденият в Хонконг актьор се смята, че има богатство на стойност 100 млн. долара (според Уикипедия състоянието му възлиза на 714 милиона щатски долара). И в последните дни името му се появи във водещите новинарски заглавия именно заради намерението му да дари цялото си богатство, пише изданието celebritynetworth.

Актьорът обяви, че възнамерява да дари всичко до последната стотинка и да изживее в мечтата си - "да бъдеш щастлив и нормален човек".

"Най-трудното нещо в живота не е да печелите пари, а как да запазите спокоен начин на мислене и да живеете остатъка от живота си по прост и безгрижен начин", казва кунг-фу звездата в тв предаване за хонконгската филмова журналистка Джейн Стар.

Въпреки значителните си приходите от филми, за Чоу Юн-Фат се знае, че живее скромно. В доста медийни публикации се споменава, че той живее със стотина и малко долара на месец. Ползва обществен транспорт толкова често, колкото е възможно, едва наскоро си е взел смартфон, след като е притежавал една и съща старомодна Nokia в продължение на общо 17 години (заменяйки я едва след като най-накрая е спрял да работи) и казва, че поддържа гардероба си изключително евтин и прост, особено за филмова звезда:

"Аз не нося дрехи за пред другите хора. Щом една дреха е удобна, това е достатъчно за мен", споделя актьорът.

Статията не уточнява точно за какъв вид благотворителна дейност той планира да дари богатството си.
Коментари: 0