Чужденците от ЕС във Великобритания се оказаха двойно повече

По-голямата част от тях живеят в Лондон

Чужденците от ЕС във Великобритания се оказаха двойно повече

Националната статистическа служба на Обединеното кралство публикува нови данни за броя на мигрантите, които пристигат в страната от други страни от ЕС през последните години. Под натиска на обществото и на някои политици службата трябваше да включи в доклада и данни за краткосрочните мигранти в страната, които пребивават в страната по-малко от една година, докато преди в статистическите данни за нивото на миграцията те не са се вземали под внимание. Резултатът е, че през изминалата година във Великобритания не са пристигнали 260 хил. мигранти, а 800 хил., а за последните пет години – 2,4 млн. души.

Нови данни за нивото на миграция от други страни от ЕС, Националната статистическа служба (ONS) на Обединеното кралство е трябвало да представи след като представители на обществото и някои политици, например бившият кмет на Лондон - Борис Джонсън, който изрази мнение, че данните, публикувани от правителството по този въпрос са неверни. По този начин, според данните на ONS, в периода от 2011 г. във Великобритания са пристигнали 900 хил. човека от други страни на ЕС, най-вече от държавите от Източна Европа.

Въпреки това, според Министерството на труда и пенсиите, за същия период на мигрантите са издадени 2,4 милиона номера за социални осигуровки за получаване на обезщетения. В публикувания на интернет страницата информационен бюлетин, ONS се опитва да обясни разликата от 1,5 млн. мигранти. Отделът обяснява, че особено при изчисляването на броя на мигрантите, влизащи в страната, не се вземат предвид така наречените краткосрочни работници или тези, които са прекарали по-малко от една година във Великобритания.

По този начин, в статистически отчети попадат само онези мигранти, които са останали в страната в продължение на година или по-дълго. И според ONS за последната година в Кралството са пристигнал само 260 хил. дългосрочните мигранти. Въпреки това сега, когато ONS добави новите данни за краткосрочните мигранти, се оказа, че в страната през миналата година са влезли  800 хил. души. Като цяло през 2015 г., живеещите във Великобритания чужденци са 3,3 млн. от ЕС, една 1/3 от тях са в Лондон.

Коментари: 0