Coca-Cola пуска нов продукт на българския пазар

Лимитираната напитка ще се предлага през зимния сезон

Coca-Cola пуска нов продукт на българския пазар

Снимка: Pixabay

10790 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Coca-Cola пуска лимитирана серия на нов продукт без захар, който ще се предлага на българския пазар през зимния сезон. Напитката ще съдържа екзотичната подправка канела и ще бъде изцяло без захар. В 500 мл от новата напитка има само 1 калория, твърдят от компанията. 

Канелата е предпочитан зимен вкус и аромат, който създава уют и специална атмосфера. Екзотичната подправка допълва приятно добре познатия вкус на Coca-Cola, превръщайки я в подходяща напитка за предстоящите празници.

„Навсякъде по света потребителите ни се променят. Те ни вдъхновяват да търсим нови, по-изтънчени вкусове на нашите напитки, с по-малко или без никакви калории, за да отговорим на стремежа им за по-балансирано хранене и здравословен начин на живот. Това е част от глобалната стратегия на компанията Кока-Кола за разширяване на портфолиото с нискокалорични напитки. Coca-Cola Канела без захар е без калории и в същото време е изпълнена с празнично настроение“, коментира Светлана Димитрова, старши бранд мениджър „Газирани напитки” в Кока-Кола България.

Празничните бутилки на всички Coca-Cola вкусове от 1,25L и 2L в България са с етикети с цветни кодове за хранителната стойност. Компанията въвежда пробно цветово кодиране на хранителната информация в още 20 страни от Европейския съюз. Целта е тази информация да бъде точна, лесна за разбиране и с добра видимост върху етикетите, за да помага на потребителите да правят информиран избор. Цветната схема заменя познатата досега черно-бяла графика върху опаковките.

Coca-Cola Канела без захар вече е на пазара в цялата страна в напълно рециклируеми РЕТ бутилки от 500 ml и в семейни опаковки от 1,25L и 2L.

Подкрепи Economic.bg