Coinbase пусна дебитна карта за криптовалути

Тя е достъпна за граждани на ЕС и Великобритания

Coinbase пусна дебитна карта за криптовалути

Снимка: Coinbase

2804 ~ 2 мин. четене
Платформата за търговия с криптовалути Coinbase пусна дебитна карта Visa, която позволява на клиентите във Великобритания и ЕС да изразходват криптовалутите си директно от сметките на Coinbase.

Базираната в Сан Франциско компания обяви новината в блог пост в сряда, казвайки, че с "Coinbase Card", клиентите ще могат да харчат биткойн (BTC), етер (ETH), litecoin (LTC) и други криптовалути " толкова лесно, колкото и парите от своята банкова сметка"."

Борсата заяви, че „незабавно” ще конвертира криптовалутата в реална валута, като британската лира (GBP), когато клиентите извършат транзакция, използвайки дебитната карта.

Картата поддържа всички криптоактиви, достъпни за покупка и продажба на платформата Coinbase, и клиентите могат да ги използват, за да плащат за ежедневни покупки като храна или резервация на билети, според съобщението.

С наличните по-рано продукти от този тип, клиентите трябваше предварително да заредят определено количество криптовалута в картата, за да могат да плащат, казва Coinbase.

Платформата стартира и приложение за картата за Android и iOS, което позволява на клиентите да изберат кой портфейл от криптовалута ще използва за финансиране на разходите си. Приложението предлага и "мигновени" разписки, обобщения на транзакциите и категории разходи.

За първите 1000 клиенти, Coinbase заяви, че ще се откаже от таксата за издаване на карти от £4.95 ($ 6.48).

PaySafe, операторът за плащания в Обединеното кралство, е издателят на картите, каза говорител на Coinbase за CoinDesk.

Миналия месец банковият стартъп 2gether заяви, че стартира предплатена дебитна карта Visa, която позволява на потребителите да харчат криптовалутите си. С картата 2gether, клиентите ще могат да плащат с евро или някоя от следните седем крипто-валути: BTC, ETH, XRP, биткойн кеш (BCH), EOS, Stellar (XLM) и litecoin (LTC).
Коментари: 0