Comcast предлага 65 млрд. за Fox, надхвърляйки офертата от Walt Disney

Comcast предлага 65 млрд. за Fox, надхвърляйки офертата от Walt Disney
Comcast Corp предложи 65 милиарда долара за покупката на Twenty First Century Fox Inc и по този начин да измъкне компанията от предишната оферта на Walt Disney Co, създавайки война между две от най-големите медийни компании в САЩ с 20% по-висока оферта.

Главният изпълнителен директор на Comcast Брайън Робъртс заяви, че е много уверен, че регулаторите ще позволят на Comcast да придобие по-голямата част от медийните активи на Fox след победата на AT & T Inc. във вторник, която й позволи да купи Time Warner Inc за 85 млрд. долара.

Борбата за спечелването на активите на Fox се очертава като летен блокбъстър с участието на известни медийни магнати, водени от Рупърт Мърдок, който превърна Fox в световна медийна империя. Робъртс от Comcast, която направи неуспешна оферта за Disney през 2004 г., сега е изправен пред главния изпълнителен директор на Disney Робърт Игър, чиято собствена стратегия по придобивания прибави към активите на студиото герои от комиксите Pixar, Star Wars и Marvel в дома на Мики Маус, пише Ройтерс

Бордът на Fox сега ще трябва да реши дали предложението на Comcast бие това на Disney. Ако Fox предпочете Comcast, Disney ще има пет работни дни, за да отговори.
Коментари: 0