COVID-19 задълбочава и без това тежкото финансовo положение на младите

Все повече млади хора във Великобритания казват, че им е „трудно“ или „много трудно“ да се справят финансово

COVID-19 задълбочава и без това тежкото финансовo положение на младите

Снимка: Unsplash

Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Все повече млади хора във Великобритания казват, че им е „трудно“ или „много трудно“ да се справят финансово. Това става ясно от официалния Доклад на младите хора: 2020, изготвен от Службата за национална статистика, пише Forbes. 

В него се посочва, че 9% от анкетираните млади британци на възраст между 16 и 25 години се борят да свържат двата края. От службата побързаха да уточняват, че данните за доклада са събирани още преди коронавируса – в периода 2017-2018 г. В резулат на разразилата се тази година криза в момента както финансовото състояние, така и психичното здраве на младите хора е много по-засегнато.

Освен това Службата за национална статистика публикува и най-новите данни в Обединеното кралство за безработицата в страната. От тях става ясно, че младите хора на възраст между 16 и 24 години, които са загубили работата си между май и юли тази година, са със 76 000 повече в сравнение със същия период на миналата година.

На база тези данни службата заключава, че голям процент от младите работят в секторите, пряко засегнати от кризата – хотели, ресторанти, нощни заведения.

Сю Андерсън от благотворителната организация StepChange казва, че правителствената подкрепа скоро ще приключи и трябва да се вземат спешни мерки, за да не се задълбочи проблемът и младите да потънат в още по-големи дългове.  

Коментари: 0