Credit Suisse призова клиентите си да изнасят парите си от Великобритания

Банката посочва, че много от по-малко заможните ѝ клиенти вече са го направили

Credit Suisse призова клиентите си да изнасят парите си от Великобритания

Снимка: Wikimedia

Швейцарската банка Credit Suisse призова най-богатите си клиенти да ускорят изнасянето на активите си от Обединеното кралство заради нарастващата вероятност страната да се отцепи от Европейския съюз без споразумение.

По информация на британския вестник Financial Times банкери от швейцарската финансова институция са се свързали със свои ключови клиенти, за да им кажат, че много други вече са решили да изнесат парите си от Кралството.

Credit Suisse е направила препоръката към своите най-заможни клиенти след вчерашното решение на Тереза Мей да отложи за 14 януари парламентарния вот в Лондон по споразумението с ЕС за Brexit. Според банката това решение на британския премиер единствено удължава периода на несигурност във Великобритания. Същевременно стана ясно, че британското правителство планира да изпрати предупреждение на компаниите в страната да започнат незабавна подготовка за Brexit без сделка.

Ходът на швейцарската банка е поредно доказателство за опасенията на пазарите относно излизането на Великобритания от ЕС. Наред с възможността за твърд Brexit друг страх е да се стигне до предсрочни избори и те да бъдат спечелени от опозиционната лява Лейбъристка партия.
Коментари: 0